Några frågor och svar

Dessa 12 frågor svarade jag på 2013. Men då handlade dessa frågor om mitt år som utbytesstudent. Och när jag kollade tillbaka på mina inlägg så fick jag lust att svara på dessa frågor igen. För att se om något har förändras eller liknande.
 
Vilket land ska du åka till? 
- USA
 
Vilken organisation reser du med?
- Svensk organisation STS och Usa's organisation heter AuPairCare
 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
- Jag är redan placerad i en familj. Men jag gick in i matchningsprocessen med ett öppet sinne. Det spelade ingen roll om jag skulle hamna i Texas, New York, LA eller Las Vegas. Jag ville välja en familj som jag kände att jag skulle kunna trivas i. Och sen att det visade sig att dom bor i New York, spelade ingen roll alls för mig. 
 
Har du fått familj eller gjort stat / region-val?
- inget man gör när man åker som Au Pair. Men du gör det ändå. För det är ju du själv som säger ja eller nej till familjen som är intresserad utav dig och din profil. Så läser du att dom bor mitt ute i ingenstans så har du möjlighet att välja bort den familjen/staten.
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
- Det ingår ett förberedelseläger i själva programmet som är obligatoriskt. Det är inget man väljer till som jag tror man kan göra som high school student. Men jag är glad över att man får gå förberedelselägret eller vad man ska kalla det. För det är de 3 dagarna som du kan förbereda dig på att smälta allt. Och då menar jag allt. 
 
Vad ser du mest fram emot?
- Alla möjligheter och alla människor jag kommer att lära känna under detta år. 
 
Vad fruktar du mest?
- Det jag fruktar mest är nog att jag och familjen inte kommer klicka för 5 öre. Att det kommer kännas fel, att jag inte känner mig som en i gänget och massa sånna saker. Samt att få hemlängtan. Jag fick aldrig riktigt någon stor hemlängtan när jag var iväg som student. Så jag vet inte riktigt hur min kropp kommer att ta det om det är så att just det kommer att hända. Men vi får hoppas på det positiva och se fram emot allt istället och sedan lära oss av det vi fruktar mest.
 
Vill du prova någon ny sport?
- Jag vill inte prova någon ny sport. Bli medlem på ett gym ja, men nte prova någon sport. Men jag kommer att vilja se på olika sporter jag inte har sett förut. Typ som Amerikansk fotboll eller en ishockey match inne i New York. 
 
Vad kommer du sakna mest?
- Kommer ihåg att det var detta jag saknade mest förra gången. Svensk mat, svensk husmanskost. Svenskt godis. Självklart kommer min familj, min säng och mina vänner stå på den listan. Men det jag troligtvis kommer att sakna mest är svensk mat. 
 
I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen? 
- Tyvärr så arrangerar inte organisationen någon typ av resa som de gjorde när man åkte som student. Men resa det kommer jag att göra!
 
Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:
- Seattle/Portland, Hawaii, Miami
 
Tror du att det kommer att bli ett bra år?
- Vad är det man brukar säga? Man gör det som man vill ha det. Eller hur går det? Jag kommer att ta detta år med en nypa salt och med öppna armar. Kommer att säga ja till saker och leva i nuet. Så ja, jag tror, nej jag vet att detta året kommer att bli bra!