Familje träd

 
Klockan är snart 22.30 och jag ska förbereda mig för sängen. Men tänkte först uppdatera här.
Idag fick jag min prom dress och gud va glad jag blev. Var först super rädd att den inte skulle vara som jag trodde, men det slutade med att den var lite för stor. Så ska se om jag kan sy in den eller fixa till den på något vis. Är glad att den var för stor och inte för liten.
Men annars har jag arbetat på mitt familje träd och pluggat matte idag. Hade också ett Sociology prov idag, som jag hoppas gick bra. Sen hade vi en lock drill också i skolan idag. Då dom säger ut i telefonerna lärare har på sitt rum att dom stänger av skolan pga någon hotar skolan eller liknande. Så vi gjorde det för andra gånge. Gjorde det i början av året också. Troligtvis bara för att vara säkra på att allt fungerar och att alla vet vad man ska göra.
Annars rullar livet på här nere på Hawaii. Vädret börjar bli bättre men det regnar fortfarande. Typ deras snö. Haha, så man vet inte om man ska klä sig varm eller kall.
Men ska nu dejta sängen!

Prom och allt annat i livet

 
Är ganska lättad då jag inte har mycket att göra idag, så jag bestämmer mig för att ta tag i frågestunden som du hittar en kommentar nedan och ta en paus från pluggandet. Ska snart fixa en kopp med te och kolla ett avsnit av mitt nya favorit program Greek som du kan hitta på Netflix, i alla fall den amerikanska netflix. Sen ska jag hålla tummarna på att min klänning kommer snart, så jag kan ha den på mig. Annars blir det panik i min lilla låda, haha. Men har en extra klänning om det blir panik. Och nu till helgen bilr det prom shoes shopping och smycke shopping och lite annat smått som en ny bh, som inte syns igenom min klänning och en väska. Är super taggad på min första prom! Kommer ta sjukt mycket bilder och troligtvis kasta upp dom bilderna här. Och kan meddela att min prom är nästa helg. Inte helgen som kommer nu, men nästa!
Nu ska jag fixa vatten och leva livet lite! :)

Frågor och svar

Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden?
För min del är high school inte som på filmerna! Men som jag har skrivit förut så hamnade jag i en privat skola på 60 elever, så alla känner alla och alla är med alla. Men jag vet inte hur det är på de stora skolorna.
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt?
Haha, jag var faktiskt sjuk på alla hjärtans dag, men den tiden jag spenderade hemma med massa choklad och rosa filmer så hade jag det bra! Jag fick lite choklad och godis fårn min värd familj och självklart så gav jag dom lite godis också. Annars fick köpte jag en "I love U" gossedjur till mig själv då jag tyckte den var för söt.
Vilken organisation åker du med?
Svenska organisationen är STS, och den aerikanska är CCI.
Vad är bra respektive dåligt med den?
Det som är bra är att båda organisationerna hjälper dig när du behöver hjälp och du får alltid två personer nära dig som du kan prata med! Har inte stött på något dåligt än.
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig?
Har direkt inga regler. Men det är väl bryt inte lagen, gör dina läxor, ta hand om ditt rum och allt sånt som jag  hade hemma i sverige
Vilka regler har organisationen?
Tror alla organisationer har samma regler eller liknande. Inga droger, inge alkohol, bryt inte lagen och allr sånt.
Gick du på nån sport innan så att du var tillräckligt bra för att vara med i laget Sverige?
Jag gick inte på någon sport hemma i sverige, eller här i USA. Dock har jag prövat på några sporter här nere.
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
Det är lätt om du är öppen och pratar med dom. Det är svårt om du är för dig själv och inte öppnar dig för alla andra.
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA?
Jag hade E i engelska och jag har klarat mig. Du kommer ju öva upp din engelska och så. Och om du inte förstår något så fråga. Dom vet att du inte har engelska som första språk
Hur är människorna där?
Människorna är öppna och super trevliga.
Och killarna hur är dem?
Vissa killar är trevliga och vissa är idioter. Men kan nog säga att dom är nästan som killarna i din egna klass.
Hur tycker su att det är att bo i USA?
Jag tycker att det är super spänande och roligt och har lärt mig så mycket.
Är det här något som du rekomenderar att andra ska göra och vad ska man tänka på om man vill studera i USA?
Säg ja till nästan allt. Var öppen och var inte för dig själv. Det du bör tänka på är såklart maten. Tänk på vad du stoppar i kroppen!
Jag vill fortfarande se bilder av "staden", centrum osv... :-)
Bilder på staden kommer! Behöver först ha lite tid i staden så jag kan fota den åt dig. :) Men kan medela att den är liten!
Sen vore det kul att höra lite mer om din familj där, om du får.
Kan komma med ett annat inlägg om min värd familj om det är okej för dom!
Hur går det med engelskan? Känner du dig flytande nu?
Det går super med engelska. Känner mig mycket bättre och jag har även fått kommentarer där det står att jag har utvecklas. Men har fortfarande mycket att lära!
Vilka betyg ska man ha och vad är de viktigaste ämnena att ha bre betyg i?
Betyg i den svenska eller engelska skolan? Men i den svenska kan du ha allt från ett E/G i betyg. Du kan dock inte ha ett IG då blir du inte antagen. Jag gick ut med E och A. Så om du håller dig i E-A betyg messigt så kommer det gå bra! Och i den engelska skolan behöver du C eller up. Och dom räknar betyg på ett helt annat sätt. Och det är så mycket svårare att gå ut med A i en klass där än det är i Sverige.
 
Det var allt för denna frågestund nu då. Hoppas ni fick svart på frågorna ni frågade. Och kommentera gärna om du har fler frågor eller om du bara vill prata. Haha!