Haj varning

 
 
Stranden är alltid mysig och skön att vara på, men när det flyger en röd helekopter ovanför stranden och det vill att alla som är i vattnet kommer upp då det är en haj i vattnet.. Alltid lika spänande... Då jag själv inte riktigt vet vad man ska göra och det har varit ovanligt många hajattacker den senaste månaden så jag är lite skraj att ta ett dopp i det blå vattnet.
Sen i fredags gick min fotoklass ut på en liten fotograferings runda och jag fotade den här bilden ovanför, kan lugnt säga att det är en ny favorit!! Älskar den! Nu ska jag göra lite läxor på en lördag och hjälpa Jen med maten!

Många som surfar där du bor?

Anonym:

Hej, jag är nästan helt säker på att jag kommer att åka som utbytesstudent och rena drömmen skulle ju vara att bli placerad i Hawaii, mina frågor till dig är då hur ser det ut där du bor? Jag menar jag och många andra har säkerligen en bild av Hawaii med torkost vatten, palmer osv, är det så där du bor, hur nära till vattnet har du?
Sen undrar jag hur dom är i skolan mot dig, är det lätt att skaffa nya vänner osv?
Är det något speciellt som du har märkt med just Hawaii?
Kan du berätta lite mer om din familj du bor i också?
Är det många som surfar där du bor?

Oj det blev ganska många frågor, men iallafall tack på förhand!
Juste kom på en annan fråga skulle du rekommendera att åka som utbytesstudent varför/varför inte?

Hej,

Många har sin egna bild på hur just Hawaii ser ut. Och jag kan säga redan nu att det inte bara finns en ö alla bor på och alla öar ser olika ut. Jag vet bara hur ön Hawai'i, eller som dom kallar den 'The Big Island' ut. Och då kan jag säga att på vissa ställen är miljön fantstiskt vacker och på andra ställen är det faktiskt rena rama öken.. Grått gräs och lavastenar. Men som sagt, det beror på vart man kollar. Om man kollar runt där hotellen är är det grönt och massa palmträd. Så det är allt från öken, regnskog till snö. Vänta nu här... Snö? På Hawai'i? Och då kan jag meddela att på vulkanen kommer det vara lite snö, eller det är vad dom säger. Men ska se det med egna ögon innan jag kan vara i en stor chock ;)
 Sen så har jag nära till vattnet, men sen ner till en fin strand kan det ta 20 min med bil, då det är kringelkrock vägar och sedan så ligger dom här små super fina platserna gömda..
Jag hamnade i en super liten skola där det är runt 180 elever och då räknas både, lower och upper school. Alltså kan man säga från åk 1 till 12, sista linjen på gymnasiet. Skolan är som en egent liten Ohana som dom kallar det, en egen liten familj. Alla tar hand om alla och alla känner alla. Alla pratar med dig och alla vill vara din kompis! Så det var enkelt för mig att skaffa vänner.

Något specielt med just Hawai'i? Vet inte riktigt vad du menar med det, men det är ju inte som det ser ut på vissa bilder hela tiden. Det kan vara lite läskigt ibland då man är på stranden och de flyger en röd helikopter över vattnet. Det kan betyda att det är en haj i vattnet, någon har drunknat, eller någon har dragits ut i havet. Sen är det lite smått läskigt då det första det varanar/säger till en är om vattnet försvinner så spring! Men annars är alla super trevliga och man kan säga att hela ön är en egen liten Ohana!

Jag vill inte säga allt för mycket om min familj då jag inte vet va dom vill ska komma ut på internet, men min v-mamma och min v-syster är super snälla. Det hjälper dig när du behöver hjälp, de litar på mig och det känns som att jag har känt dom i hela mitt liv! Ibland blir jag lite irriterad på något smått men jag kommer lätt över det då de får mig på bättre humör igen på nolltid!

Som jag sa så finns det olika öar och det olika öarna har något lite speciellt. Och jag bor inte på den ön där det är många som surfar. Det finns en liten strand där det är ganska farligt att vara på och det är där de som surfar på ön är. Men bara för att det inte finns så många snygga surfkillar så finns det många snygga vanlige killar ;)

Jag skulle rekomendera alla som jag känner och såklart inte känner att åka! Jag har det kanon och det är en sak du aldrig kommer att glömma på många sätt. Tyvärr kan det vara på både bra och dåliga sätt du aldrig kommer glömma ditt utbytesår. Jag har redan fått ett ärr som jag troligtvis kommer ha resten av mitt liv på mitt lår. Och för att lugna ner både familj och vänner där hemma så fick jag det för en hund klättrade på mitt den.
Men annars kommer du leva lite som i en dröm den första veckan, sen börjar skolan och det kommer bli mycket läxor men du kommer ha det super bra! Människor du kommer ha som vänner resten av ditt liv och n andra familj som kanske kommer veta mer om dig än din vanliga familj gör! ;)

Hoppas jag svarade på frågorna hyfsat bra och ställ flera frågor!

Kommer svara på alla frågor under helgerna då jag har ton med läxor att göra på vardagarna!

Stranden
Sitter vid stranden och har det chill. Skriver en liten enkelt inköpslista på vad jag kan tänka mig köpa imorgon då jag och Jen kommer åka in till Kona för lite shopping, nu vet jag att jag kommer troligtvis få med mig ett par nike free 5.0+ för nu ska jag börja träna.. Känner att jeansen börjar bli lite trånga så det ska bort med hjälp av att springa. Kommer också börja springa för jag ska se om det kommer kännas skönt och avslappnande. Släppa skolarbetet för den timmen jag kommer vara ute och bara ta det lugnt. Andas, tänka och ta det lugnt! Låter som en bra plan och kommer troligtvis göra det en vecka och sedan kommer jag tröttna eller inte orka. Men får ta och fixa orken till det så jag kanske inte slipper ha jeansen så tajta! Nu ska jag fortsätta ta fet lugnt nere på stranden och bara lyssna på vågorna och kanske somna lite..